28 april

Hello, och förlåt för den dåliga uppdateringen. Men det har hänt massa grejjer som gjort att jag varken haft tid eller ork till att skriva.

Måndagen blev katastofal. Vi hade precis packat upp oss i backen i solen, åt en mysig lunch, då pappas telefon ringde. Vi märkte dirket att det var något som var väldigt fel då pappa svarade. Då var det alltså en av våra grannar som ringde, med panik i rösten, och säger att det brinner hemma hos oss. Han var inte hemma, så han kunde inte se vilka av husen på gården som brann, men det var tydligen full fart. Så vi ringer till Ove, han som bor på samma gård som oss, och säger att han måste åka hem och kolla vad fan det är som händer. När han kommer dit ringer han och berättar att hans eget hus står i lågor, att logen och vedbon nästan är nerbrunna, och att det just tagit eld i härbret. Han säger också att allt är utom kontroll, och att det brinner ända ner till järnvägen, vilket är en bra bit nedanför gården. Vårat hus har inte tagit eld.

Vi fick ju lite panik hela familjen, visste inte riktigt vad i skulle göra, vi hade ju liksom tre timmars bilresa hem.
Då ringer vår andra granne igen och frågar om han ska rädda något från vårat hus, och då börjar vi fatta att det här är riktigt allvarligt. Tankarna snurrade tillsammans med ångesten och paniken i huvudet, vad ska man rädda liksom? Fotoalbum, släktklenoder, datorn? Det slutar med att vi sätter oss i bilen och början resan hemåt, i en hastighet som var allt annat än laglig.
Telefonen ringer konstant, från folk som hört och sett, och man föreställer sig det värsta liksom. Vi hör på radion, och ser bilder som redan hamnat ute på nätet. Det enda lugnet man känner är att vårat eget hus fortfarande inte tagit eld, och att dom gör allt dom kan för att skydda det.

När vi kommer fram, nästan tre timmar senare, står där sex brandbilar och 22 brandmän. Oves hus är nästan helt nerbrunnet, logen, vedbon och härbret är helt borta. Allt som är kvar är plåtbitar och bränt gräs. Till och med den stora granen som vi alltid lekte vid som små, är helt kal. Vad man än hade väntat sig var det inte det här.
Det såg inte ut som våran gård. Trots att det var fruktansvärt att se hur det såg ut, och känna sorgen med Ove som förlorat sitt hem, och med mormor och morfar som förlorat sin släktgård, så stod iaf vårt eget hus upp. Lite sotigt och rökskadat, men det stod där. Och hade det inte gjort det vet jag inte vad jag hade gjort.

Visst, allt i ett hem är matriellt, det går att ersätta, men det är liksom ens liv som finns där inne. Foton, gamla kläder, porslin, möbler.  Det är liksom en trygghet, ett ställe fyllt med minnen. Man kände verkligen hur nära det var att vi skulle förlora allt, och alla brandmän sa att det var ett under att vårat hus stod kvar, med tanke på att både garaget och säbon också hade tagit eld.

Men det står kvar, och vi är åter igen i fjällen, eftersom vårat hus är rökskadat och vi har astma. Så vi försöker njuta av semestern så gott det går. Dock vet vi alla vad som väntar när vi kommer hem



hjärta

Snodde två bilder av Akå från vårkonserten!
Bland det roligaste på länge! :D





Ser ni hur roligt det är?

25 april

Hej och hå där hemma!
Jag sitter i vår underbara stuga i Hamra, och vädret är underbart! Mycket är underbart just nu.
Vincent sov hos mej inatt, och sedan åkte min familj och jag hit upp imorse, har vart här sen typ två. Så otroligt skönt.

Har äntligen beställt ett par svarta converse, sågladsåglad :D



Och vet ni vad jag ska göra nu? Jo, jag ska ta mej en springtur i finvädret, sedan en dusch och bastu, och när det är avklarat ska jag bjuda familjen på rostat med rombomb som Rebecka lärt mej :D

Hur underbart låter inte allt detta på en skala? F*cking great!


Bara en påminnelse till mina kära klasskamrater, att det vore snällt om ni inte försa er imorgon. För tekniskt sett är jag faktiskt sjuk imorgon, är dock ledig torsdag onsdag torsdag, men det blev att vi åkte en dag tidigare. Denna påminnelse är speciellt avsedd till min underbara vän Andrea ;)

PUSS!



<3

24 april

Hej där!
Sittandes i mitt rum, lyssnandes på Thåström, och väntandes på någon speciell.

Har sovit massa timmar i natt i min enorma säng. Satsar nog på pyjamasparty snart, för alla kan sova i min säng (y)

Åker till haaaamra imorgon, längtar som en tok :D

Ha det!

Haha, du är söt angelica

"Den där blonda, ehm, blåa ögon, lite sådär halvt efter ibland, fin röst typ? Jaahaa! Du menar Hannah!  Eftersom hannah med H i slutet ville skriva om mej så skriver jag om henne. Tokas<3

Hannah Maria Persdotter Berglund (ja jag kan hela namnet utan att kolla) är bland de roligaste personer som jag trivs att vara med. Det är aldrig särskillt långt bort till ett skratt, och om det är sant att ett skratt förlänger livet så är jag odödlig eftersom vi har en evig vänskap. Ibland kan jag faktskt inte förstå hur hon står ut med mig, det spelar ingen roll vad jag än gör. Om jag håller henne vaken fast att hon är jättetrött på bussen så där vid klockan 6 på morgonen, knuffar henne, skrämmer henne, skickar 10000 sms när hon är på dejt, väcker henne med telefonsamtal mitt i natten trots att det är skoldag dagen efter åt eller om jag pratar konstant och kör fram huvudet mellan säterna när hon försöker mysa med någon. Hon vill alltid ha kvar mig! 

Denna varmhjärtade människa förgyller livet för oss, faktiskt, jag ljuger inte det är helt sant med handen på hjärtat. De som inte tar hand om vänskapen med henne vet inte vad de förlorar, eller vad de faktiskt redan har förlorat.

Hannah älskar musik, ett lejon som jag aldrig tror att jag sett arg någongång. En vän, min vän, våran vän"

//Angelica

En vän

Tänkte tillägna ett helt inlägg åt min vän Angelica, för hon är ju rätt bra.

Jag vet precis vart jag har Angelica, och hon finns ALLTID där. Jag vet att om jag är ledsen, då tröstar hon mig, och jag vet att om jag är glad, då glädjs hon med mej.
Jag vet också att det är väldigt få människor som är så kloka och varma som Angelica. Hon tycks alltid ha en lösning och famn när man är ledsen, och även när hon egentligen inte kan hjälpa till, så gör hon det ändå.
Hon är som namnet säger en ängel, för mej, och många andra, och jag är otroligt lyckligt lottat som få ha henne som vän.

Att hon är lite smått klumpig och blond ibland, och ofta har något bus på gång, gör det inte precis tråkigt att umgås med denna stjärna, och hennes många och dolda talanger gör det alltid spännande att vara i närheten av henne.

Tack för att du finns Änkipänki :)


23 april

Hej hopp
Är trött och glad idag, för världens finaste sov hos mej igår, jag har en ny säng, och mina vänner är bäst.

Kom två timmar tidigt imorse, så då blev det först frulle med Angelica, och sedan vandrade vi bort på donken och tog en latte. Ja, jag drack latte.

Till lunch blev det sedan..., donken? Ja precis. Gott och nyttigt och allt.
Loddan; "Man lever bara en gång"

Vi gillar det, mina vänner är otroligt bästiga.

Ska snart hem till min lillasyster och kolla på Disney. Jag älskar disney när jag är trött.

PUSS!

Gästblogg

Tänka sig... Här sitter man med en bärbar dator i knät för att snart dikta ihop något lustigt på order av Hannah.
  Under dagarna hör man om nyskapande men ändå så gamla uttanlanden som tillexempel "KRIK" (Krvinnors rätt i köket) som ska tyda på att mannens bekväma behov ska uträttas av kvinnor. Så sitter man här i skiten och skriver ändå trots den obekväma ställningen....
  För att komma till sak med att vara rolig tänkte jag bla. dra något internt... "Lillgrabben"!

PS. Vad kallar man amreikanska kvinnor?    

Bruna bönor med fläsk!

Jazz:  Spelar du sacks?  A.   That sucks.   Jazzå?

Chruste

22 april

Heey

Jag sitter på skolan, utvilad efter en natt med tio timmarts sömn. Gilla? Ja.
Har haft världens slappaste engelskalektion, och nu ska vi se en musikal, som Andrea och Rebecka bl.a. ska vara med i. Spännande!

Har packat med mej alla grejjer från lägenheten för ikväll åker jag hem och umgås med finaste, och till helgen åker vi äntligen till Hamra. Hoppas på en kanonvecka med underbart väder, förhoppningsvis.

Nu kanske det är dags att röra sej bortåt, eller vad säger du Bella? :D

random

Jag är trött, jag är glad, jag är trött, jag är glad, jag är trött, jag är glad, blaablablablaaaaa


Jag har historia, och ska skriva om abortens historia. Intressant.

Nu när vi slutar ska jag på middag his min sundsvallsfamilj, som jag har saknat dom! :D

21 april

Ey oh!
Jag har datakunskap. Alltså, "datakunskap".

Skrivtorka har jag också.
Kanske ska berätta om gårdagens konsert. UNDERBART! Ville aldrig kliva av scenen, det var så sjukt roligt. Jag njöt av varenda sekund. Nervositeten innan man skulle in på scen, hur tankarna fokuserade på texten och vad som ska göras, och sedan när man hör hur musiken drar igång, och man tar första tonen. Sedan finns det liksom inget annat. När sedan musiken tystnar och applåderna väller in funderar man vad som hände, och när man sedan kliver av scenen känner man hur adrenalidet sprider sig som gift i kroppen, och man förstår varför man håller på med det man gör. Underbart.



Du är fin

17 april

Godeftermiddag
Jag har nyss tagit mina sista åk på getberget för den här säsongen. Sorgligt, men skönt. Har haft avslutning där idag me pararellslalom och prisutdelningar. Tog mej ända till fjärde heatet men fick spö av, gissa vem? Jo, min älskade lillasyster! Haha ;D


Nu ska jag ta mej en dusch, och sedan blir det film (y)

Puss

16 april

YO!
Jag är hooome, men snart åker jag till emmelie :D

Skön dag iaf, inte en ända lektion :D Åkte ner och repade inför vårkonserten en timme vid tolv bara, och sen hem. Aaaapskönt :D

Mår så där grisigt bra bra just nu, och det är skönt :) Puss på det



14 april

Hej hopp!

Jag sitter på mitt rum hemma i fränsta med ett leende på läpparna.
Min kropp är inte anledningen till det, för jag har ont i varenda muskel just nu tror ja. Haha. Har nog lyckats dra på mej en benhinneinflamation i högra benet också, så har ont som en apa.

Blev ingen tävling för mej ikväll, men som vanligt gjorde syrran succe. Hon är bäst, och jag har världens fetaste sovmorgon imorn. Kvart över tolv börjar mina lektioer, vilket betyder att jag tar tiobussen, vilket inte är helt fel.

Men nu är jag trött, riktigt trött, så jag ska faktiskt sova, trots min sovmorgon :D

PUSS!

14 april

Men hej
Vi har datakunskap. Värdelöst. Blablablablablaaaaaaaa

Jag sov i lägenheten själv inatt :o Lite mörkrädd, men det gick bra. Tog en springtur och sedan efter en dusch blev det fruktsallad och Desperata Hemmafruar. Vääärt.

Men vad händer denna dag då, joo, sista slalomtävlingen ikväll. Kan ju hoppas att det är tillräckligt med snö i backen. Muu.

Men tänkte göra lite nytta nuu, puss!

12 april

Men du vackra dag!
Fattar ni hur underbart vädret är? 16+ och strålande sol. Helt underbart. Det mesta känns rätt underbart faktiskt.

Jag har haft en underbart bra helg med min brudar. Fredagen har ni ju redan sett bilder från, och kvällen blev knappast sämre. Massa bus och mys.
Lördag blev också kanon. Åkte tåget till stan med Ida och Angelica, och mötte sedan upp Bella på Birsta. Där blev det en hel del shopping, och just nu pryder en enorm Iron Maiden-poster min vägg, och det är så sjukt snyggt!
Kvällen som vi trodde skulle bli seg, blev bra till slut, och natten blev lång. Likaså dagen efter, som bjöd på ännu mer Birsta och bus. Så braaaa. Avslutade helgen med en lång springtur och fika med Bella Chruste och Björn. Trevligt.

Nu är jag hemma i fränsta, och ikväll blir det slalomträning, vädret till trots!



tjejer! <3


Kvällen i bilder

och kvällen är definitivt inte slut ännu ;)































Det är sant, en bilder säger mer än tusen ord
Jag mår bra med er <3


ohmaagaaaaah!

chacha bloogggenn!

Jag sitter hemma hoooz angeliciiz och belliiz, vi har typ aaasnajzz. Hihi. Har typ nyyss tryckt i oss en trerätterrzmiddag, som änkipänka och beeecciz gjort. Aaaasgott ;D

Azzå, min älzkliingsänkipänki hälsar! :*
Likaazå min sötslampa Beelliizz! ;););)

Nu kmmer lite fuula bilder, heheehehe, ni får usräkta liikzoom ;D;D














Men azzååå, nu, ska vi typ fieeeezta hela natten lååång ;D Puzzz :*:*



(Detta inlägg är tillägnat alla våra älskade fjortisinfluerade 94or ute i världen. Ta det med en nypa salt. Eller förresten, gör inte det. Puss, på riktigt)

9 april

Goddag!
Jag är...hemma. Klev upp tidigt helt i onödan, eftersom dom ringde och sa att backen skulle vara stängd. To bad.

Men ganska skönt ändå, för då har jag tid att förbreda presenten till Angelica ikväll, och en joggingtur.

Förövrigt går jag som en kärring. Mina höfter värker som om nån tryckt in skruvar där. Dålig liknelse men lev med det.

Nu ska jag ta några kärringliknande steg upp på övervåningen och fixa lite grejjer :D


http://webbtv.st.nu/player/play/115504

Råder er till att kolla på denna, jag skrattade så jag grät.


8 april fooortfarande

Yo man!
Vi tittar på film. er. Filmer. Vi har sett en med Meryl Streep, och den vara aparolig, och nu blir det en Wallander. Förresten har jag jävligt ont i kroppen efter springningen. Ovan tjej.

Jag har övningskört heeela vägen till fränsta och tillbaka idag, utan några större skador :D Stolt?

Men nu börjar filmen!!!!

8 april

Sitter med hjärtat i halsgropen, in a good way. Länge sedan jag hade den här känslan nu ;)

Dagen har varit otroligt seg. Har jobbat sen tio, och det har inte varit nå folk alls i backen, vilket har resulterat i att jag läst 250 sidor i min bok. Så imorn beordrar jag er att besöka mej i backen, nån gång mellan tio och tre, finfint va?

I eftermiddag väntar städning, och en joggingtur. Är otroligt stel i höfterna efter gårdagen, kan bero på stretchingen som aldrig blev av :p Meeen, skönt :D

Nu ska jag göra något bättre :)

7 april

Hej onsdag!

Snart torsdag dessutom.

Jag hade en underbart bra kväll med syrran i stan, och även denna dag har varit toppen! Filmen vi såg var skitbra, och på natten belv det massa bus och mys, likaså "imorse". Dvs någon gång mitt på dagen? Haha. Älskar min syster nå otroligt mycket iallafall. Hon är bäst!

Men vad har dagen annars erbjudit då? Jo, middag med familjen, övningskörning (!) med mamma, och en joggingtur. Sedan att den avslutades med Grey's Anatomy och Desperata hemmafruar gjorde inte precis dagen sämre.

Så faktiskt, puss på dagen

Men apa på att min älskade dator har kraschat totalt!



 Bjuder på en gammal bild, på tider som var :)


6 april

Hello
Jag sitter inte vid min data, för jag har fått nå jävla virusskit. Hjälp?

Idag sov jag aaaplänge. Så skönt! Elva slog jag upp mina sömndruckna ögon och vandrade ner för en bit frukost. Och vet ni vad jag gjort sedan? Ingenting. Glott på tvapparaten och dataskärmen. Skön morgon. Men nu är det så att om två timmar ska jag ta bussen med min fina syster till stan, så jag ska väl börja klä på mej snart. Inte än, snart.

Men nu, åter till tvskärmen!

5 april

hej bajsdag
Dagen kunde har varit bra, men jag har gjort den dålig. Avslutade nyss min femte gråtattack för idag, så nu får det vara nog. Har varit på berget större delen av dagen. Helt okej. Fick några fina åk med syrran :)

Vi har dessutom bokat biobiljetter för morgondagen, underbart! Ska se "flickan från ovan" och sedan sova i lägenheten. Urmysigt :)

Grattis på min fru angelica som fyller sjutton år idag :D




5 april

Bra dag
Har sovit 12 timmar.
Vädret har varit fantastiskt! Har legat i solen i stort sett hela dagen, och sedan blev det påskmiddag med familjen, mormor morfar och farfar. Trevligt.

Efter det, tog jag moppen, (VÅRFEELINGS) till Bella och sedan drog vi till Angelica. Efter lite snack om viktiga grejjer beslöt vi oss för att åka och grilla. Sagt och gjort liksom. Kom precis hem, och jag känner att jag stinker rök. Men det var det värt, för dessa brudar är fantastiska!


Bilder

från anglingen kommer här :D

















Ja, bilderna får tala för sig själva. För en bild säger mer än tusen ord, eller hur? ;)

3 april

Hejsan
Kort update. Eller ska försöka göra den kort.
Blev inte ett dugg tidigt i torsdags. Hyrde nämligen 2012 som var aplång. Och uppstigning fem. Yummi. Men trevlig dag blev det iallafall. Anglade först med släkten, och sedan mot nio for jag vidare till torpshammar och anglade med med pullan beccis och co. När vi var klara var alla trötta som nå as, och jag åkte hem och käkade middag.

Fixade mej sedan och åkte till fanny, sen vidare på party. Kvällen började bra, och jag fick träffa min Kattis! :D
Dock slutade kvällen tidigt, i katastrof. Usch. Aldrig mer. Bra med vänner säger jag bara :)

Imorse var det uppstigning innan sju. Lagomt pigg. Sedan har jag och alla andra slitit som djur på tävlingen på berget idag. Från åtta, till sju, konstant arbete. Jag är sluuuut.

Men puss iaf




1 april

och jag har inte blivit lurad ännu, mjao

Jag sitter i mitt rum, i mitt hus. Underbart. Borta bra, hemma bäst :) Hann knappt komma hem igår, slänga i mej maten samtidigt som jag bytte om, innan det vad dags att sätta sig i bilen upp mot mitt kära berg. Klubbtävling. Riktigt roligt, Super G dessutom. My favuorite. Kom på andra plats, vilken prestige ;p Roligt var det iallafall. Plus att min älskade underbara bästaste syster, slog ALLA, inklusive mej, med marginal, hon är BÄÄÄST! :D:D <33

Sedan följde min Emmelaj med hem och drack te med oss. Te är gott.

Vaknade av ett sms från mami; "Påskharen har varit här. Ni kanske vill komma ner och äta frukost? :*"
Glad tjej. Fick ett par bluepoint solbrillor, polariserade. Inte illa :D

Resten av dagen har varit en kombination av lite påskfix, och Ronja Rövardotter framför tvn. Bästa filmen.

Sova tidigt ikväll, anling imorgon, följt av grillning med familjen, och sedan party, javisst :D PEPP!



och ja, förlåt bella. du bjuder på denna ;)

RSS 2.0