Från Dagbladet 2/12

Gnistrande julshow av Hedbergskas esteter

Relaterat

Fakta

Musikesteternas julshow

Var: Hedbergska skolan

När: I går

Betyg: 3

Julshow på Hedbergska är ett jultecken lika starkt som att julkalendern startar, butikerna fylls av ”Mer jul” på repeat och postlådan med leksaksreklam. Och av dessa signaler är det kanske det allra trevligaste förebådandet om stundande högtider.


Årets upplaga är inget undantag. Det är en oerhört traditionell julstämning som bjuds när vokalensemblen inleder med låtar som inpräntats i ryggraden hos varje svenskt skolbarn och för oss som lämnat skolan bakom oss nu också fått ett nostalgiskt skimmer över sig. Jag talar naturligtvis om ”Nu tändas tusen juleljus” och ”Staffan var en stalledräng” som här framförs på klassiskt manér.


Tätt efter det följer The Pogues ”Fairytale of New York” där Christoffer Thelin och Isabel Neib bjuder på en strålande sånginsats. Som sätter ”tonen” för resten av kvällens sångare som överlag är riktigt starka.


Från första till sista sångnummer är det finstämt och juligt så det står härliga till. Med några undantag. Som sagt har det varit en oerhört traditionell julshow till stora delar, men musikesteterna försöker också bryta av showens klassiska inriktning och först ut i den genren är Cornelis Vreeswjiks ”Jultomten är faktiskt död”.


Här framförd med en doft av skatepunk av headbangande gitarrister. Till samma kategori hör Eddie Meduzas ”Julesång” som med lite ekivok text och ett ohämmat karismatiskt band som – troget raggarmusikerns original – presenteras ”Jörgen, Jörgen, Jörgen och Jörgen”. En omedelbar publikfavorit tack vare ett ordentligt sväng.


Den negativa kritik som finns att ge musikesteternas julshow handlar om det rent visuella, står det inte lite väl stilla? Shownumren som bjuds följer en ganska given mall och den är ett band med ett par tre sångare och inte mycket mer.


Lite mer sväng på även ben eller i kostymväg i alla fall hade varit grädde på moset. När innehållet håller så hög klass så hade jag gärna sett en ännu snyggare förpackning.




STARKA RÖSTER. Isabel Neib och Christoffer Thelin bjöd på en stark version av ”Fairytale of New York” med sina karaktärsstarka röster.



ROCKADE RUNT GRANEN. Elin Detlefsen och Josefin Lantz rockade loss med den svängiga julklassikern ”Rocking around the christmas tree”



KLASSISK JUL. Musikesteterna bjöd på sin klassiska julshow på Hedbergska och inledde med traditionstunga låtar som ”Nu tändas tusen juleljus” och ”Gläns över sjö och strand” framförda av vokalensemblen.



JÖRGENS?.En riktigt Eddie Meduza-härlig jul önskade bandet som presenterades som Jörgen, Jörgen och Jörgen innan de bjöd på publikfriande version av raggarkungens ”Julesång”.



KÖRSLAGET. Musikesteterna i årskurs ett bjöd på ”Tomtarnas julnatt” i en egenarrangerad version.

Haha, fail där då det faktiskt är vi i tvåans kör på bild och vi sjöng Jingle Bells!



LYSANDE TRIO. Hannah Berglund, Andrea Tjernberg och Nathalie Lodell sjöng ”En stjärna lyser så klar”.

Härligt! :D Dock lite irriterad att de beskriver oss som en trio, då vi faktiskt har ett helt komp bakom oss!

Men inte så dålig kritik överlag va? :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0